Maik Spoor & Michelle Wouters winnen Rijnmond Open Golf

Afgelopen weekend vond onder zeer zonnige weersomstandigheden de 10e (jubileum)editie van het Rijnmond Open Golf, hét golftoernooi voor topamateurs, plaats. In totaal hadden 155 deelnemers (waarvan 120 single handicappers) zich ingeschreven. Hiervan plaatsen 20 spelers (15 heren en 3 dames) met de laagste handicap zich rechtstreeks voor het finaleweekend. De cut voor plaatsing lag bij de dames op 91 en bij de heren op 89.

Finaleronde
De finale ging zondag onder een stralende zon van start. De eerste deelnemers van de finaleronde strokeplay sloegen af om 08.30 uur. De drie best geplaatste heren van de zaterdag, Maik Spoor, Martijn van der Steen en Ragnar Ragnarsson (De Hooge Rotterdamsche) vertrokken als laatste flight. Thomas Drenth speelde, net als Maurits van der Klift, in dit finaleweekend maar liefst rondes van Par 71 waardoor Martijn van der Steen wegzakte uit de top 3. De laatste dames flight bestond uit de dames: Michelle Wouters, Jennifer Sepers en Caya Huijbregts. Helaas zakte Caya Huijbregts met een ronde van 85 slagen terug naar een zesde plaats, waardoor Regina de Groot met 79 slagen de top 3 binnen kwam.

De winnaars
De ranglijst na de twee rondes op zaterdag beloofde een spannende finale. Bij de heren won Maik Spoor van Golfvereniging Leeuwenbergh met een eindtotaal van 220 slagen. In zijn speech vertelde hij dat hij trots was op zijn overwinning. Michelle Wouters van Golfclub Cromstrijen ging er met 243 slagen met de winst vandoor!
De kampioenen van dit jaar kregen uit handen van de voorzitter van Golfclub De Hooge Rotterdamsche, Ajo Duymaer van Twist, hun trofee uitgereikt.

Rotterdam Golf Tour
Rijnmond Open Golf is onderdeel van Rotterdam Golf Tour. Bij deelname aan twee van de drie open Strokeplay toernooien (en met een geldig resultaat) bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche wordt uiteindelijk de beste amateurgolfer gekroond tot ‘beste golfer uit de regio Rotterdam’. De laatste wedstrijd vindt plaats op zondag 15 september op Golfclub Kleiburg. Inschrijven kan via deze link.